Om oss

I många år har jag funderat på att det hade varit trevligt att börja brygga öl och få laborera med smaker som jag tycker är goda. Detta var bara tankar i flera år.

 

Tankarna fortsatte tills jag (Håkan), Robin och Mick satt i Schladming i Österrike och funderade på att göra ett bryggeribesök på byns bryggeri. Tyvärr så öppnade inte dom förrän framåt sommaren, så vi fick nöja oss med att snacka om detta på kvällarna efter långa dagar i skidbackarna.

 

Vi bestämde oss för att dra igång ett hemmabryggningsprojekt. Det blev mycket snack på hotellrummen. Vi pratade om att köra igång detta på vår gård utanför Osby i Svanshals. Bra idé tänkte vi. Surfade lite och körde google translate. -Kolla, kör man Svanhals i google translate så blir det Gooseneck!!

Coolt, där har vi namnet på ölen!!

 

Väl tillbaka hemma i Sverige, så drog vi igång, fast det blev i Håkans garage istället. Vi fick även en fjärde kompanjon – Fredrik. Många goda brygder tillverkades och många fick smaka med goda recensioner.

 

Efter en tid, så sa vi att vi måste dra detta vidare, så vi bestämde oss för att rusta upp i Svanshals. Detta projekt drog vi igång i oktober 2017. Samtidigt ville vi lite mer än att bara brygga för hemmabruk. Jag och Robin bestämde att vi drar igång ett riktigt företag!

 

Sagt och gjort, så blev det.

 

Innan vi registrerade företaget i maj 2018, så var det bara jag och Robin. Vi måste vara minst en till i företaget, tänkte vi, så där kom den tredje delägaren in i bilden. Det blev Chrippe!

 

Nu 1 år senare, med över tusen timmar på renovering, ansökningar och pappersarbete så är vi på gång. Vår första leverans går till Ica Supermarket i Osby. Denna leverans består av en ”GooseNeck´s Lager” 2.8% och en ”GooseNeck´s Pale Ale” 3.4%.

 

Lanseringsdatum 2018-10-26!

Copyright @ All Rights Reserved